facebook

“До 4 тисяч в одні руки”: Українці отримають одноразову грошову допомогу від держави. Кому пощастить\

У Кабміні вирішили питання про матеріальну підтримку громадян України похилого віку, які є ветеранами Другої світової війни і жертвами нацистів. Одержувачами державної виплати стануть 1 мільйон українців.

Про це повідомляє телеграм-канал прем’єра Гончарука.

У Кабінеті міністрів України анонсували виплату фінансової допомоги українським громадянам, які мають статус ветеранів Другої світової війни, а також жертвам переслідування нацистами. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляє про те, що одержувачами соціальної виплати від держави стануть 1 мільйон громадян похилого віку. При цьому на надання матеріальної допомоги в уряді виділили 1 мільярд 354 мільйони гривень. Розмір допомоги для кожного українця буде різним і складе від 570 до 4120 гривень в одні руки.

Олексій Гончарук каже про те, що державна допомога ветеранам і жертвам нацистів у 2020 році перевищує минулорічні виплати, надану державою, приблизно на 7%. Варто відзначити, що торішня максимальна державна виплата склала 3 850 гривень на одну людину.

Крім того, в повідомленні прем’єр-міністра йде також мова про те, що було прийнято рішення про надання статусу учасника бойових дій тим особам, які брали безпосередню участь у антитерористичної операції в якості добровольців. Це рішення було прийнято в зв’язку з тим, що всі члени добровільних формувань могли довести свою участь в бойових діях тільки перед судом. Таким чином, уряд вирішив також і проблему того, що добровольці не мали ніяких соціальних гарантій і пільг.

Джерело.

Close