facebook

Ганна Новосад подякувала за підтримку

Ганна Новосад, яка очолювала міністерство освіти і науки з 29 серпня 2019 року, записала звернення, у якому підбила підсумки діяльності відомства та висловила сподівання, що новий міністр продовжить шлях змін, які тривають в освіті і науці останні шість років.

За останні шість місяців нам з командою вдалось зробити чимало аби зберегти і продовжити важливі зміни у системі освіти і науки України.

За шість місяців ми докорінно змінили підхід до фінансування закладів вищої освіти, розпочали зміни у дошкіллі, зберегли і продовжили Нову українську школу. І до речі ще відучора на сайті Міністерства освіти і науки ви можете ознайомитися з новим проєктом Державного стандарту базової школи.

Ми у п’ять разів збільшили фінансування на модернізацію закладів професійної освіти та підготували сутнісно новий законопроєкт «Про професійну освіту».

Ми зробили чимало, аби спростити роботу для українських вчених і доклали максимум зусиль, аби уже цього року запустити Національний фонд досліджень.

І це лише невелика частина того, що нам вдалося зробити. Для мене це була надзвичайно велика честь очолювати це міністерство, працювати разом з вами. Я вірю, що саме тут народжується майбутнє нашої держави. Я дуже щиро сподіваюсь, що наступний міністр чи міністерка продовжить ті надзвичайно важливі зміни, які тривають і в освіті, і в науці останні шість років.

А щоби майбутньому колезі було легше розібратися в усіх питаннях міністерства ми підготували ось таку перехідну книгу. Перехідну книгу Міністерства освіти і науки від одного міністра до наступного аби краще пояснити, що було зроблено і порекомендувати кроки, які необхідно робити надалі.

Я щиро вірю, що майбутня нова команда докладе максимум зусиль аби зберегти і продовжити ті важливі зміни, які продовжили у свою чергу або розпочали ми.

Я зичу всім енергії, зичу всім мужності і сміливості продовжувати працювати на благо майбутнього нашої держави. Щиро дякую всім за підтримку і до зустрічі.

Джерело.

Close