facebook

Коронавірус в Італії заблокував апеляцію нацгвардійця Марківа: що далі

В Італії через спалах коронавірусу відклали початок апеляційного процесу у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого несправедливо засудили до 24 років тюремного ув’язнення.

Про це з посиланням на адвокатів українця повідомляє “Радіо Свобода”. “Не можна нічого сказати, тому що на апеляційному процесі суд присяжних складається не просто з суддів, а з присяжних, звичайних людей, тому через обмежувальні заходи процес заблокований”, – сказала правозахисниця Донателла Рапетті.

Крім того, з метою запобігання поширенню вірусу в пенітенціарних установах Італії засудженим тимчасово заборонили побачення з рідними та іншими особами, проте збільшили кількість часу на телефонні розмови.

Як розповіла мати нацгвардійця Оксана Максимчук, тепер вона і дружина Віталія можуть говорити з ним не шість, а вісім разів на тиждень по 10 хвилин. Дозволена тільки передача продуктів і необхідних речей для ув’язненого.

“Лише сумки забирають, все в масках, рукавичках. Почекала дві хвилини, поки моя передача пройшла контроль, – і повернулася, побачення поки заборонені”, – поділилася Максимчук.

Відзначимо, через епідемію COVID-19 в Італії призупинили діяльність судових органів до 31 березня. До того ж регіон Ломбардія і його обласний центр Мілан з 8 березня оголошено “червоною зоною” на карантині. Там закриті навчальні, культурні, розважальні заклади, не працюють багато установ, а людей закликають залишатися вдома і не виходити.

Нагадаємо, сторона захисту у справі Марківа подала апеляційне клопотання до суду в листопаді 2019 року. Тоді юристи висловлювали надію, що навесні повинен початися розгляд справи. Зараз, за словами Рапетті, можна сподіватися на червень, але все залежить від ситуації навколо епідемії.

Джерело.

Close