facebook

У лікарні де лікують хворих на COVID-19 відключили електроенергію: померли дві людини, які були підключені до ШВЛ

У місті Жовква у лікарні де лікують хворих на коронавірус сталося відключення електроенергії. Електроенергії в лікарні не було 1 годину 20 хвилин. За цей час у медзакладі померло двоє осіб, які були підключені до ШВЛ.

 


Про це інформує голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає “Це моя Україна“.
Так, у своєму дописі він зазначає наступне:
“27 листопада внаслідок несправності в м. Жовква та в Жовківській ЦРЛ з 17.50 до 19.10 год. було відсутнє електропостачання. Під час даного відключення е/е в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на Соvid-19, двосторонню пневмонію. Попередня причина смерті людей – дихальна недостатність, внаслідок двобічної пневмонії.
В лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу чомусь знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі.
При відібранні первинних показів слідчо-оперативною групою керівництво медзакладу пояснило, що генератор не задіяно до реанімаційного відділення, оскільки в ньому не було потреби. А в самому Жовківському РЕМ, коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що е/е не буде впродовж 20 хв.
За даним фактом Нацполіцією України відкрите кримінальне провадження за ст.119, 367 ч.2 КК України.
Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.”

Джерело.

Close