facebook

Тарифні бунти: протестувальники закидали дачу Зеленського платіжками

Під резиденцію “Конча-Заспа”, де проживає президент Володимир Зеленський, вже стягнули сили поліції в очікуванні учасників “тарифного майдану”.

У понеділок, 25 січня, біля Офісу президента в день народження Володимира Зеленського українці влаштували тарифний майдан через ціни на газ. Але на цьому протестувальники вирішили не зупинятися, і попрямували на дачу президента.

“Протестувальники мають намір привітати президента “з результатом його діяльності”, і залишити біля житла глави держави платіжки з рахунками”, – сказано у повідомленні Telegram-каналу PavlovskyNews. Наразі люди розходяться після мітингу.

“Багато людей спустилося в метро. Як і де збереться заявлена колона – протестувальники не уточнили”, – сказано у повідомленні.

Водночас під резиденцію “Конча-Заспа”, де проживає президент Володимир Зеленський, вже стягнули сили поліції в очікуванні учасників “тарифного майдану”.

Представники Управління держохорони перевіряють документи журналістів і записують їх дані.

Трохи згодом учасники акції “тарифний майдан” приїхали під резиденцію президента Зеленського в Конча-Заспі і кинули платіжки на асфальт перед огорожею.

За інформацією Telegram-каналу PavlovskyNews, мітинг проходить мирно, правоохоронців більше ніж протестувальників.

Зазначимо, основна вимога протестувальників – зниження ціни на газ.

“Ми вимагаємо, щоб ціна на газ на сьогодні становила не більше 3 грн за кубометр. Ми вимагаємо, щоб ціна на електроенергію становила не більше 1 грн за кВт/год. Ми вимагаємо, щоб “облгази” та енергетичні мережі було націоналізовано й повернуто у державну власність, і народ України ними розпоряджався, а не як сьогодні олігархи в незаконний спосіб їх собі присвоїли”, — заявив один зі спікерів на мітингу під Офісом президента 25 січня.

Також організатори тарифного протесту заявили, що вони ініціюють створення координаційних рад у всіх областях України, для організації протестів.

“Ми створюємо тарифні сотні, до цих сотень можуть вступити всі, хто бажає брати участь у протестах проти тарифного геноциду”, – заявили організатори протесту.

Джерело.

Close