facebook

Батьки заніміли: Частину дітей не допустять до навчання у школі

Частину дітей не допустять до навчання.

Ось уже й розпочинається новий навчальний рік. Поки що місцева влада вирішує з формою навчання багатьох батьків засмутила новим обмеженням. Дітей, які не мають повного пакету щеплень, не допустять до навчання. Про це повідомляє інформаційний портал Суспільне.

Згідно з наданою інформацією до шкіл та дитячих садків Кропивницького не зможуть ходити ті учні, які не отримали щеплення, особливо від кору. Начальниця міського управління охорони здоров’я зазначає, що в Україні стартувала «наздоганяюча» вакцинація проти кору і чим більше дітей буде щеплено, тим швидше виробиться колективний імунітет.

Кір дуже важко переносять як діти, так і дорослі. Також це інфекційне захворювання дуже швидко поширюється. Якщо десять дітей, які не мали щеплень, контактували з одним хворим, то дев’ять із них обов’язково інфікуються.

Для того, щоб розірвати ланцюжок інфікування, необхідно щоб якнайбільше людей було вакциновано, близько 95%.

Зазначається, що 25 серпня було проведено позачергове засідання комісії, де і було прийнято рішення в жодному разі не надавати довідку «о-86» для відвідування дитячих навчальних закладів дитині, яка не має всього переліку щеплень, у тому числі проти кору, за умови відсутність медичних протипоказань.

Щеплення від кору роблять лише двічі на життя. У Кропивницькому станом на сьогодні план виконання щеплень становить 69,8% від річного. Усі щеплення проводять безкоштовно у кабінетах щеплень.

Джерело.

Close