facebook

Новий навчальний рік знову змінили: За тиждень до 1 вересня переписали терміни навчання у школах

У Києві змінили терміни навчального року.

До 1 вересня залишається лише тиждень, батьки активно готують дітей до школи. У Києві департамент освіти Київської міської державної адміністрації (КМДА) визначив структуру нового навчального року 2023-2024 років, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, перший семестр у київських школах триватиме з 1 вересня до 22 грудня 2023 року, а другий семестр – з 8 січня по 31 травня 2024 року.

Також вказані дати канікул:

Осінні – з 23 по 29 жовтня 2023 року;
Зимові – з 23 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року;
Весняні – з 25 по 31 березня 2024 року.
Компенсаторні заняття для подолання розривів та втрат в освіті, а також атестацію та інші завдання, передбачені в освітній програмі, заплановані на період до 28 червня 2024 року.

Таким чином, фактично школярі у столиці України навчатимуться з 1 січня по 28 червня 2024 року з канікулами, атестацією та компенсаторними заняттями.

При цьому заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський додав, що враховуватиметься ситуація з безпекою та інші фактори в умовах воєнного стану, які можуть вплинути на освітній процес.

За потреби будуть вноситись зміни до структури навчального року. Формат, у якому працюватиме школа, дозволено визначати самостійно. Але для ухвалення рішення потрібно провести консультації з батьками учнів.

Після засідань педагогічних рад з урахуванням норм безпеки та побажань батьків прийматиметься рішення, навчатимуться школярі очно, дистанційно або у змішаному форматі.

Заступник голови КМДА наголосив, що безпека дітей та педагогів — понад усе. Тому перед тим, як вирішити, в якому форматі працюватиме школа, потрібно врахувати технічні можливості укриттів. Вони повинні бути розміщені безпосередньо в будівлі школи або близько з освітньою установою.

Джерело.

Close