facebook

“Ти – батько? Ти вирішуєш! Нова форма керування освітою дитини, яка шокує!”

З 1 вересня більшість навчальних закладів України повинні повернутися до очного навчання. Втім якщо батьки мають застереження щодо безпеки дітей, то можуть обрати інші опції.

Джерело: osvita.ua

Українські заклади освіти завершують підготовку до нового навчального року. Ключове питання – обладнання укриття, адже безпека та комфорт дітей є першочерговими завданнями.

Просто зараз поліція та ДСНС проводить інспекцію укриттів та вказує на недоліки. Втім, у разі виникнення сумнівів щодо безпеки дітей батьки мають повну свободу вибору форми навчання.

Як повідомили у МОН, у випадку, якщо батьки проти очної форми навчання, їм доступні інші варіанти: дистанційна освіта, сімейна (домашня) або екстернатура. Також у міністерстві нагадали, що очне навчання повинне бути організоване у такому режимі, щоб в укритті було місце для всіх учнів та персоналу.

Якщо потужностей споруд цивільного захисту недостатньо для укриття всіх школярів, учителів та працівників, освітній процес можна організувати позмінно: упродовж дня, тижня, місяця або семестру,
– підкреслили у міністерстві.

Що стосується рішення про формат навчання, то його повинні ухвалювати ОВА та заклади освіти.

Джерело.

Close