facebook

До 1 вересня залишилися лічені дні: у МОН змінили правила навчання у школах

У Міністерстві освіти радять навчати учнів очно.

Незабаром стартує навчальний рік. У Міністерстві освіти освітній процес радять здійснювати в очній формі з огляду на необхідність соціалізації дітей. Про це повідомляє Реальний Київ у Телеграм-каналі.

У МОН нагадують, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти у 2023/2024 роках, відповідно до рішень обласних, КДВА та засновників закладів освіти, може бути організовано за очною, дистанційною формами навчання або їх об’єднання залежно від можливостей фонду захисних споруд у цих закладах.

Організація освітнього процесу залежить від безпеки ситуації у кожному населеному пункті.

Структура та тривалість навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в рамках часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого навчальним планом.

У той же час освітній процес у очній формі може бути введений у приміщеннях чи спорудах закладів утворень лише в рамках розрахункової ємності споруд цивільного захисту, які можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу.

Також можливою є організація освітнього процесу у змішаному режимі, який поєднує очну та дистанційну форму навчання. Також об’єднання можливе різного виду занять — практичні, лабораторні, можуть проводити у очній формі, а лекційні — в дистанційному.

Джерело.

Close