facebook

Українці в Іспанії звернулися до уряду через антиукраїнську діяльність Шарія

Громада українців в Іспанії звернулася до місцевого уряду через діяльність блогера Анатолія Шарія.
Про це повідомили на сторінці української громади в Іспанії у Фейсбуці, де опублікована відповідна заява.

 

У своєму зверненні українська громада в Іспанії висловила підтримку Президента України щодо скасування впродовж п’яти років ліцензії на трансляцію трьох проросійських телеканалів, які транслювали пропаганду, фінансовану країною-агресором. Небайдужі українці просять звернути увагу правоохоронних органів, враховуючи сумнівне минуле Шарія на його антиукраїнську діяльність.

Лист надіслав Голова Української Громади Іспанії за права честь і гідність українців від імені п’ятьох організацій. Також миттєво відреагувала КРАІ (Координаційна Рада українських асоціацій Іспанії ) звернулась до телевізійної корпорації Atresmedia з вимогою вилучити провокаційні інтерв”ю Шарія. Зокрема і його дружини, називаючи українців нацистами. Підтримка відповідних звернень продовжується і надалі буде представлятись в усі можливі іспанські інституції, як і також прохання це робити в інших європейських країнах, враховуючи те, що останнім часом активізувалась профінансов ана російська пропаганда не тільки в Європі, але і у всьому світі.

«Ми самі є свідками того, як ця пропаганда поширюється з початку війни на сході України. Наприклад, колишній журналіст, проросійський відеоблогер Шарій Анатолій Анатолійович, який зараз проживає в Іспанії, розміщує у своїх блогах відеозаписи з російською пропагандою проти всього українського», – йдеться в українській версії листа.

Джерело.

Close