facebook

Обов’язкові респіратори і коменданська година: Словаччина посилює обмеження через пандемію COVID-19

Такі обмеження діятимуть до 21 березня

 

 


Уряд Словаччини ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусу. Так, у країні запровадять комендантську годину, а також обов’язкове носіння в громадських місцях респіраторів замість медичних масок. Про це повідомляє “TA3”.
Комендантська година діятиме в країні з 3 березня з 20:00 до 1:00. У цей час буде заборонено залишати будинок, крім як для поїздок на роботу або походу до лікаря. При цьому з 5:00 до 20:00 будуть діяти обмеження, за яким громадянам буде заборонено залишати будинок без поважної причини, що повинна підтверджуватися документами.
Навчальні заклади поки працюватимуть, проте якщо батьки працюють віддалено або безробітні, їхні діти повинні залишатися вдома.

З 8 березня в країні буде обов’язковим носіння респіраторів FFP2 в магазинах і громадському транспорті, а з 15 березня вони стануть обов’язковими у всіх громадських місцях. Медичні маски можуть використовувати лише діти.

Такі обмеження діятимуть до 21 березня.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я радять вакцинуватися від коронавірусу навіть тим, хто вже перехворів у легкій формі. У ВООЗ переконані: імунітет людей, які перехворіли легко чи безсимптомно, слабший, аніж у тих, хто перехворів у тяжкій формі.

Джерело.

Close