facebook

В Італії виявили новий штам COVID-19 з Нігерії: вакцини можуть бути безсилі

В Італії вперше зафіксували новий штам вірусу з Африки. Першого хворого на новий штам вірусу який походить з Нігерії виявили у місті Брешія.

 

Про це пише “НВ” з посиланням на ANSA.
Так, президент Італійської спілки вірусологів і директор мікробіологічної лабораторії Арнальдо Карузо зазначив, що вакцини можуть бути безсилі проти цього штаму.

«Вперше в Італії ми виділили штам, що несе мутації, які викликають занепокоєння, оскільки вони можуть бути стійкими до доступних на сьогодні вакцин проти COVID-19», — говорить Арнальдо Карузо.

«Вперше в Італії ми виділили штам, що несе мутації, які викликають занепокоєння, оскільки вони можуть бути стійкими до доступних на сьогодні вакцин проти COVID-19», — заявив Карузо.

Нагадаємо, що 1 березня в Італії міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца підписав постанову, якою посилив діючі обмеження, введені для боротьби з коронавірусом.

Серед обмежувальних заходів вказані закриття барів і ресторанів, а також обмеження на пересування громадян, включаючи заборону на виїзд із міст.

У регіонах, які позначені як червоні, школи перейдуть на онлайн-навчання.

На даний час в Італії зафіксували 2,9 мільйона випадків зараження коронавірусом. Від наслідків захворювання померли понад 98 тисяч осіб.

Джерело.

Close