facebook

Прем’єр Словаччини погодився на відставку через скандал з вакциною “Спутник V”

Ігор Матович заявив, що готовий піти зі своєї посади, але залишитися членом уряду.

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович, який відзначився некоректним жартом на адресу України, заявив, що готовий подати у відставку на тлі скандалу із закупівлею російської вакцини від коронавірусу.

Матович вважає, що це може врятувати правлячу коаліцію і дозволить вирішити урядову кризу. Про це пише DW.

У неділю, 21 березня, він заявив, що готовий піти зі своєї посади, але залишитися членом уряду. За словами політика, “заради заспокоєння ситуації” також слід піти у відставку міністрам економіки та юстиції, які представляють дві партії – молодших партнерів по правлячій коаліції з партією Матовича.

Раніше партнери по коаліції пригрозили піти з уряду в разі, якщо Матович не піде у відставку до 24 березня.

Урядова криза у Словаччині почалася після того, як з’ясувалося, що прем’єр-міністр без узгодження з партнерами уклав договір з Росією про постачання вакцини від коронавірусу “Спутник V”.
3 березня прем’єр-міністр Словаччини ігор Матович, коментуючи закупівлю російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”, відзначився некоректним жартом про Україну, сказавши, що” пообіцяв “Москві віддати”Закарпатську Україну”.
6 березня Матович заявив, що Словаччина не повертатиме в Росію партію вакцини від коронавірусу “Супутник V”.
12 березня подав у відставку міністр охорони здоров’я країни Марек Крайчі.
Дві з чотирьох партій правлячої коаліції Словаччини вимагали відставки прем’єр-міністра Ігоря Матовича після його рішення закупити російську вакцину.

Джерело.

Close