facebook

Американський вірусолог розповів, звідки з’явився коронавірус

Спалах COVID-19 почався в Ухані значно раніше за офіційні повідомлення про поширення коронавірусу – орієнтовно у вересні-жовтні 2019 року.

Коронавірус з’явився в лабораторії Інституту вірусології у Вухані (Китай), заявив колишній очільник Центру з контролю і запобігання захворювань США, вірусолог Роберт Редфілд (CDC).

Редфілд вважає, що спалах COVID-19 почався у Вухані значно раніше за офіційні повідомлення про поширення коронавірусу – орієнтовно у вересні – жовтні 2019 року, повідомляє CNN.

Вірусолог підкреслив, що не вірить в те, що вірус перейшов від кажана до людини і відразу став “одним з найбільш заразних вірусів в історії людства”, адже коли патоген переходить від зооноту до людини, йому потрібен час, щоб стати більш ефективним.

“Я дотримуюся точки зору, що найбільш вірогідною етіологією цієї патології у Вухані була лабораторія. Вірус звідти вислизнув. Інші люди цьому не вірять. Це нормально. Наука рано чи пізно знайде правду”, – заявив Редфілд.

На його думку, версія про ринок морепродуктів у Вухані як про початкову точку поширення вірусу невірна. Він розповів, що його китайський колега з місцевого центру з контролю захворювань, доктор Джордж Гао в розмові на початку січня зізнався, що виявив безліч випадків COVID-19 серед людей, яких не було на ринку.

Джерело.

Close