facebook

У Франції знайшли новий і дуже заразний тип коронавірусу

Французькі лікарі у новому штамі виявили 18 мутацій, з яких 7 або 8 ‒ білка, з якого і складається “шип” вірусу, що допомагає йому заражати.

У Франції медики лабораторним шляхом виявили новий штам коронавірусу COVID-19, який може бути більш заразним і менш чутливим до вакцин. Про це повідомляє місцевий портал BFMTV.

Новий штам зафіксували в паризькому, столичному регіоні Франції. Його умовно назвали Анрі-Мондор – за назвою лікарні в місті Кретей, в якій його виявили вперше. Кодова назва штаму ‒ 19b/501y.

Французькі медики вважають, що такий штам активно циркулює по всій країні. Протягом чотирьох тижнів після його відкриття його виявили в аналізах у 29 пацієнтів на південному сході та південному заході регіону Іль-де-Франс. Також стверджується, що кількість Анрі-Мондор становить 1,8% від загальної кількості штамів, які були виявлені на території Франції.

У штамі виявили 18 мутацій, з яких 7 або 8 ‒ білка, з якого складається “шип” вірусу і який відіграє ключову роль у здатності вірусу проникати в організм. Серед цих мутацій, кажуть медики, основними є зміни, які вказують на ймовірно більшу заразність вірусу.

Джерело.

Close