facebook

Зафіксовано випадки передачі COVID-19 кішці від людини: яку загрозу це несе

Відомий лікар Сергій Риженко розповів про “підступні” симптоми коронавірусу, а тепер ще й зафіксували перші в світі випадки передачі коронавірусної інфекції кішці від людини. Стало відомо, яку загрозу може нести така “передача”.

 

Про це повідомляє “The Guardian”.

Інформацію про передачу коронавірусу від людини кішці представили фахівці з Шотландського Університету. Їм вдалося виявити випадки такої передачі в рамках масштабної програми скринінгу домашніх тварин у Великобританії.
Відомо, що кішки різних порід проживали в різних будинках, але у всіх випадках у них виявили симптоми захворювання коронавірусів. Дослідники вважають, що тварини були заражені від своїх власників, у яких спостерігалися симптоми COVID-19 до того, як захворіли кішки.

У дослідженні, яке було опубліковано на порталі Університету, сказано, що немає ніяких аргументів на користь теорії про те, що можлива передача вірусу від кішки до людини, або того, що кішки або інші домашні тварини здатні передавати інфекцію. Однак експерти відзначили, що домашні тварини можуть бути “резервуарами” вірусу.

Професор Маргарет Хозі заявила, що випадки передачі вірусу від людини до тварини показують, що люди ще не до кінця вивчили цей вірус, і насправді він може становити велику небезпеку для людини. За словами Маргарет, дуже важливо поліпшити розуміння того, чи можуть тварини, які піддалися зараженню, зіграти будь-яку роль в подальшій передачі коронавірусу кому-небудь.

Джерело.

Close