facebook

“Страшні травми десятків пасажирів”: у Західній Україні перекинувся автобус “Київ- Вроцлав” (ВІДЕО)

“Страшні травми десятків пасажирів”: у Західній Україні перекинувся автобус “Київ- Вроцлав” (ВІДЕО)

Усього постраждало 23 людей. Їх швидкими доправили до найближчих лікарень з численними травмами.

В Рівненській області в аварії травмовано 23 людини, четверо з них в реанімації. Там злетів у кювет та перекинувся двоповерховий автобус Київ- Вроцлав. В салоні окрім водіїв було пів сотні пасажирів. А сталася ДТП, кажуть очевидці, через пішохода, який раптом з’явився посеред дороги.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Сталося все на в’їзді в місто Радивилів – раптом на дорогу вийшов пішохід. «Я своїми очима бачив, як він під нас скочив», – каже постраждалий Дмитро.

Він сидів у автобусі на передньому сидінні другого ярусу. Ця мить, каже, досі перед очима. «Ми їдемо і перед нами по центру дороги прямо стоїть мужик і на нас дивиться. Водій починає гальмувати, але ж ви розумієте, такий великий автобус, ми просто не встигли. Він ніби біг навмисне під нас. Ми в кювет полетіли і перевернулися», – пригадує хлопець.

Хто вибирався з салону сам, комусь допомагали менш травмовані пасажири. Коли прибули рятувальники, спішно почали діставати усіх. Одну з пасажирок затиснуло між сидінь.

Усього постраждало 23 людей. Їх швидкими доправили до найближчих лікарень з численними травмами.

«Двоє пацієнтів прооперованих в стані середньої важкості в реанімаційному відділенні. Ще 14 пацієнтів в нас в неврологічному, травматологічному і хірургічному відділеннях», – розповідає генеральний директор Радивилівської міської лікарні Федір Стецюк.

Сімох потерпілих повезли до Бродів. У тяжкому стані з численними переломами 23-річний пішохід, який потрапив під колеса автобуса. Його терміново вже скерували у Рівне, нині рятують життя у нейрохірургії.

У поліції ж розслідують усі обставини аварії і встановлюють чи міг водій уникнути аварії. «Будуть проведені ряд експертиз і буде встановлено, хто нестиме кримінальну відповідальність чи водій автобуса чи пішохід, який власне став попередньо причиною ДТП», – пояснюють в поліції.

У Радивилові біля реанімації чергують родичі пасажирів. У пана Андрія зі Львівщини тут 21-річна донька. «Передзвонила медсестра, що прооперували, відходить від наркозу, більше ми нічого не знаєм», – каже чоловік.

Усі постраждалі із різних куточків України: Київ, Закарпаття, Львівщина, Рівненщина. А Дмитро з батьком їхали з Сум на відпочинок на Закарпаття. А тепер ще невідомо коли хлопець стане на ноги. «Не з’ясували, що в мене зі спиною, але ходити поки нормально не можу, возять мене на візку», говорить Дмитро.

Але загроза для життя пасажирів, кажуть медики, минула. Деяких вже навіть відпустили додому. Та декого все ж скерували у Рівненську обласну лікарню на дообстеження.

Детальніше дивіться у відео “ТСН”.

Джерело.

Close