facebook

“Мажора вирішили відмазати”: 16-річний водій Infiniti після ДТП у Харкові може залишитися на волі

Після страшної ДТП у Харкові, внаслідок якої одна людина загинула, а троє опинилися в реанімації, 16-річний Микола Харківський може залишитися на волі.

За словами місцевих мешканців, його батьки вже роблять для цього все можливе. Раніше підліток багато разів виходив сухим із води, чим не раз цинічно хизувався навіть перед випадковими знайомими.

Намагаються “викупити” сина
Про те, що пасажирів Infiniti намагаються підкупити, відкрито заявив у Instagram керівник організації “Хантерс-Харків” Станіслав Жадан. Він послався на сестру одного з постраждалих в аварії.

“Щоб ви розуміли ущербність винуватців цієї ДТП, ми вийшли на зв’язок із сестрою одного з хлопців, який перебував у машині… Наскільки нам відомо, пропонують величезні гроші для того, щоб один із пасажирів цієї машини взяв провину на себе замість водія”, – розповів Жадан.

Хлопців нібито просять заявити, що за кермом Infiniti був хтось із них, а не 16-річний Микола Харківський.

У принципі, в це легко можна повірити, оскільки в бліцінтерв’ю OBOZREVATEL батько “мажора” зробив низку скандальних заяв, які мають досить очевидну мету.

Михайло Харківський заявив, що за кермом була інша людина – один із друзів сина. Однак його ім’я відмовилися назвати, аргументувавши тим, що може переплутати.

“Його (сина. – Ред.) просто хочуть зробити винним у всьому цьому, а є інформація, що за кермом був не він. За кермом був інший хлопець, один із його друзів, які були в машині. Ім’я не можу сказати, я зараз просто розгублений, ці імена у голові могли перемішатися…” – повідомив батько підлітка.

Загалом інтерв’ю Михайла Харківського дуже плутане. Суперечить логіці та фактам. Наприклад, він заявив, що після ДТП ніхто не звертався до поліції з приводу викрадення. Проте на брифінгу харківські правоохоронці повідомили, що заява була.

Якщо про викрадення заявили батьки підлітка (а більше нікому не було сенсу цього робити), то це ще один дзвіночок на користь того, що хлопця намагаються “відмазати”.

“Справа в тому, що якщо власник авто заявив про викрадення, то будуть варіанти згодом довести, що не цей “мажор” був за кермом. Також батьки зможуть і самі уникнути кримінальної відповідальності, оскільки ДТП – з тяжкими наслідками, а за це загрожує строк”, – уточнив співрозмовник OBOZREVATEL у правоохоронних органах.

Подібна ДТП (із неповнолітнім за кермом) сталася днями на Херсонщині. 15-річний підліток керував Volkswagen Touareg, а в результаті загинув, як і троє його друзів, ще двоє опинилися в реанімації. В цьому випадку теж будуть питання до його батьків: як неповнолітній опинився за кермом авто, хто йому дозволив і чому підліток був о першій ночі не вдома?

Хвалився, що збивав людей і підкуповував поліцейських
Те, що харківський “мажор” очманів від безкарності, видно і за відеороликами, які він викладав у Instagram. Микола хвалився, як ганяє дорогами, – і це за відсутності прав. Як посилає поліцейських, які його зупинили.

До речі, востаннє 16-річний підліток потрапляв у поле зору поліції 18 вересня. Було складено протоколи, які має розглянути суд.

“Мажор” говорив навіть випадковим знайомим, що “краще мати багато грошей та спокійно гуляти”. Ось він – рецепт безкарності.

Скриншоти листування Харківського

Також він не раз зізнавався, що “ганяє на червоний”, розбив кілька автомобілів та “вирішував” проблеми з поліцейськими за 100-200 доларів.

У такому юному віці Харківський уже притягувався і до кримінальної відповідальності. Щоправда, за “інцидент”, який стався два роки тому в супермаркеті, підліток теж легко відбувся – за стрілянину в людей він отримав умовний строк.

Зайцева 2.0
У Харкові дуже болісно сприйняли ДТП на перехресті Гагаріна та Одеської. Після масової аварії, яку влаштувала інша місцева “мажорка” – Олена Зайцева, – ні про яку “толерантність” уже не йдеться.

У тій трагічній ДТП загинули шість пішоходів, ще шістьох людей було травмовано. Зайцева отримала 10 років позбавлення волі та відбуває покарання.

ДТП із Зайцевою сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова

“Розумієте, якби не резонанс, їй би вдалося відкупитися. Точніше, її б “відмазали” батьки. Насилу вдалося переламати ситуацію, але ж вдалося! І ось тепер нова ДТП із “хлопчиком на Infiniti”. Харків’яни чудово розуміють: треба зробити все, щоб він не уникнув відповідальності, інакше завтра ще когось уб’є”, – розповіли OBOZREVATEL місцеві жителі.

28 жовтня Миколі Харківському суд обиратиме запобіжний захід. Правоохоронці наполягають на утриманні його під вартою на час розслідування.

Якщо провину підлітка буде доведено, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Війна на дорогах
Страшна ситуація: на дорогах України гине більше людей, аніж у зоні бойових дій на Донбасі. На мирній території неадекватні водії розв’язали свою війну.

Статистика ДТП за вересень 2021 року

Згідно з офіційними даними Патрульної поліції, у вересні 2021 року в Україні сталося 16 779 ДТП, в яких загинуло 2315 людей. А за дев’ять місяців 2021 року в аваріях обірвалося життя понад 18 тисяч українців.

Джерело.

Close