facebook

Батьки померлої від раку дівчинки вимагають покарати лікарів за неправильний діагноз

Інколи помилка лікаря з діагнозом може призвести до страшної трагедії. Нехай спочиває з миром маленьке ангелятко.

Подружжя Остапенка вимагає покарати лікарів, які не побачили небезпечну хворобу у їхньої доньки. Дитину лікували від гастриту, а вона мала рак. Суд зобов’язав лікарню та поліклініку, де спостерігалася дівчинка, виплатити сім’ї компенсацію. При цьому медики залишилися безкарними та навіть не переставали працювати.

П’ятирічна Злата померла від онкологічного захворювання. Хвороба стрімко прогресувала кілька місяців, проте медики не помічали небезпечних симптомів та ставили їй невірні діагнози, запевняють батьки.

За словами мами, лікування, яке проводили медики, не допомагало. Проте доньку виписали. Лікар у дитячій поліклініці не став перевіряти припущення своїх колег. Майже чотири місяці малечу лікували від гастриту та панкреатиту — цих захворювань, як з’ясувалося пізніше, дівчинка не мала. Проводили ЛФК та фізпроцедури — так зване «прогрівання», яке протипоказане при онкології. Весь цей час, Злата танула на очах.

Після смерті доньки батьки намагаються домогтися покарання для медиків. Кримінальну справу закрили — слідчі не побачили прямого зв’язку між смертю пацієнтки та діями лікарів. Саме подружжя вважає, що надто пізно дізналося про страшний діагноз — дитина померла на п’яту добу після того, коли її нарешті госпіталізували до онкоцентру. За їхніми словами, перед ними навіть не перепросили, не принесли співчуття. Суд виніс ухвалу про виплату компенсації від лікарні та поліклініки. Медики, які не змогли одразу поставити точний діагноз, як і раніше, працюють.

 

 

Джерело.

Close