facebook

Українські бізнесмени отримають підтримку: про що йдеться

Сергій Марченко розповів, як будуть допомагати українським підприємцям

 

В Україні підприємці отримають ще більшу суму кредитів за програмою “5-7-9” у наступному році. При цьому програма підтримки представників малого і середнього бізнесу може бути розширена. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Чиновник зазначив, що в Україні вже видали 8 мільярдів гривень кредитів за програмою “5-7-9”.

“На сьогодні 80 копійок з кожної гривні наданих кредитів надається за програмою “5-7-9″. Вже надано 8 мільярдів 3 тисячі гривень кредитів за цією програмою малому і середньому бізнесу”, – розповів глава Мінфіну.

Марченко наголосив, що у 2021 році ця програма буде продовжена.

“Йдеться про надання портфельних гарантій 10 мільярдів. Це дозволить збільшити кредитний портфель до 20 мільярдів”, – заявив міністр і додав, що “звичайно, це старт, це початок”.

“Ми готові більше розширювати ці програми”, – зауважив Марченко.

Дивіться весь випуск “Свободи слова Савіка Шустера”, у якому керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак вперше розповідає деталі історії з “вагнерівцями”, а також про те, що відбувається з Мінськими угодами та що буде з виборами на Донбасі. Також експерти роздумують на тему того, що для України несе рішення Лукашенка закрити кордони. Крім того, ви дізнаєтеся, як бюджет 2021 року позначиться на житті пересічних українців.

Джерело.

Close