facebook

Екстремальні морози і дощі: синоптик дав суворий прогноз погоди на зиму

Прийдешня зима в Україні відзначиться різкими перепадами погоди, на тлі досить теплу погоду, очікуються короткочасні, але досить сильні похолодання, сильні снігопади, налипання мокрого снігу з утворенням ожеледі.


Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, про це в Facebook написав начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.
«Щорічно напередодні зимового сезону наших громадян« жахають »суворою і затяжною зимою. Однак, лякати людей тим, що саме такий буде нинішня зима, поки немає ніяких підстав », – зазначив експерт.
У той же час, робити точні прогнози зараз досить складно через розхлябаності клімату. Однак загальні тенденції простежуються наступні: зим як 50-60 років тому більше не буде. Тепер цю пору року буде переважно більш теплою і дощовою, проте з хвилями екстремальних морозів.
«За останні 30 років середня температура зими складає 2-4 градуси морозу, абсолютний мінімум температури -33 ° (зима 1986-87 рр), Абсолютний максимум 17 ° (зима 1988-89 рр.)», – пише Постригань.
Він додав, що зима як така почне приходити в Україну в третій декаді листопада, коли середньодобова температура перейде через 0 градусів, буде спостерігатися сніг.
У той же час, згідно з орієнтовного прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного центру на території України на зимовий період 2019-2020 років, в листопаді-грудні 2019 року і в березні 2020 середня місячна температура очікується близькою до норми, в січні-лютому 2020 вище на 1 + 1,5 градуса середньої температури за базовий період метеорологічних спостережень (1981-2010 рр рр.).

Джерело.

Close