facebook

“Жахлива спека та вражаючі, холодні дощі”: прогноз погоди на перший тиждень травня.

Синоптики розповіли, якої погоди слід очікувати українцям у перший тиждень травня


Весняна погода в Україні досить нестабільна – то йдуть сильні дощі і температура падає, то сонечко припікає. Синоптики вже склали прогноз, якою буде погода у перший тиждень травня, після якого почнеться довгоочікуване літо.

В Укргідрометцентрі повідомили, що травень місяць переважно розпочнеться з дощів. Зокрема, 1 числа опади очікуються у центральних, південних та східних регіонах України. При цьому сонця буде мало, але температура повітря – досить комфортна, місцями навіть дійде до +19 градусів, а вночі максимум +10.

У вівторок, 2 травня, можна чекати теплішої погоди, але із мінливою хмарністю. Дощі проллються лише у Донецькій, Луганській, Харківській областях та Криму. Температура протримається вдень на рівні від +15 до +22, а ввечері впаде від -1 до +9 градусів.

У середу, 3 травня, невеликі опади охоплять західні області, а на іншій частині території буде хмарно. Проте температура повітря суттєво не знизиться. Максимум вдень до +20, а вночі +3 градуси.

У четвер, 4 травня, дощова погода знову атакує українців на заході, але вже рясніше. Іншим пощастить більше, хоч хмарність прогнозується. За вікном буде така ж комфортна температура, як і в попередні дні.

А ось у п’ятницю, 5 травня, синоптики прогнозують короткочасні дощі по всій Україні, але з сонцем. Ймовірно, це завадить відчути весняне тепло, хоча плюсова температура повітря радуватиме.

Джерело.

Close