facebook

Рівень небезпеки – червоний: синоптики оголосили на сполох у багатьох областях України! Скоро частину України накриють заморозки

Погода в Україні завтра очікується прохолодна, зазначила експерт.

Заморозки в Україні у ніч на понеділок, 8 травня, очікуються на північній частині території нашої держави.

У ніч на вівторок заморозки будуть також у західних регіонах нашої держави, попередила у Facebook синоптик Наталка Діденко. “Заморозки залишаються у ніч на понеділок у північній частині України. Наступної ночі, на вівторок,…заморозки ще й спостерігатимуться також в західних областях”, – зазначила експерт.

Діденко додала, що 8 числа в Україні прогнозується свіжа погода. Вночі найвища температура повітря очікується на південній частині території: +4…+10 градусів. За даними синоптика, вдень максимальна температура може становити +14.

У низці регіонів України все ще фіксуються на небезпечних погодних умовах, про що синоптики Укргідрометцентру попереджають на сторінці у Facebook.


Синоптики попереджають, що до 8 травня внаслідок пропуску весняної повені через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься підтоплення територій заплави, знижених ділянок у низці регіонів Черкаської області у населених пунктах на Кременчуцькому водосховищі. Синоптики оголосили третій червоний рівень небезпеки.

На Верхньому Дніпрі з 4 по 8 травня у межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження 1-10 см на добу, зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, часткове затоплення населених пунктів у Чернігівському районі Чернігівської області. Синоптики оголосили другий помаранчевий рівень небезпеки.

На р. Дніпро Києві, а також у Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення території заплав та часткове затоплення знижених територій біля річок. Синоптики оголосили перший жовтий рівень небезпеки.

Загалом, синоптики через весняну повінь другий, помаранчевий рівень небезпеки запровадили у низці населених пунктів Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Щодо температури, то в українських містах буде 8 травня така погода:

Західна Україна: Львів, Чернівці, Рівне – +9…+11, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ – +10…+12, Ужгород – +13…+15. Подекуди прогнозується короткочасний дощ.
Північна Україна: Суми – +10…+12, Чернігів, Житомир, Київ – +11…+13.
Центральна Україна: Вінниця, Черкаси, Кропивницький, Полтава – +12…+14. Лише у Полтаві сухо, в решті міст можливі дощі.
Південна Україна: Одеса та Запоріжжя – +12…+14, Крим – +13…+15, Херсон та Миколаїв – +14…+16;
Східна Україна: Харків, Дніпро, Луганськ – +13…+15, Донецьк – +14…+16.

Джерело.

Close