facebook

В Україну мчить мокрий сніг: Синоптики попередили про морозний тиждень

Найближчим тижнем особливого тепла в Україні не очікується. Заморозки і похолодання огорнуть Україну.

Погода в Україні з 8 травня буде дуже холодною. Як прогнозують синоптики, заморозки варто очікувати в ніч на 8 травня в північній частині України.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, в понеділок 8 травня в Україні і далі буде свіжо.

Температура повітря вночі +2 +7, на півдні +4 +10 градусів.

Протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах +11+14 градусів, у Приазов’ї та на заході країни буде холодніше +7 +11 градусів.

Згідно з прогнозом синоптика, дощі пройдуть у західних областях (крім Рівненської та Волинської), на південному сході, ввечері ще й у південній частині.

Сніг в Україні в травні
Синоптик зазначає, що в Карпатах варто очікувати сніг.

У Києві понеділок передбачається сухим, нежарким, вночі близько +5 градусів, в околицях, при проясненнях, можливі заморозки, завтра вдень лише +10 +12 градусів.

Найближчим тижнем особливого тепла в Україні не очікується, +20 і тим більше за +20 в подальшій синоптичній перспективі.

Погода на тиждень з 8 по 14 травня
“Малорухливий антициклон “Tina” влаштувався над країнами Балтії і Фінською затокою. Він сформувався в умовах холодних повітряних мас над Скандинавією. Наступного тижня переважатиме холодна погода з періодичними дощами, місцями у супроводі гроз”, – зазначає синоптик Ігор Кибальчич.

Погода на 9 травня
9 травня помірні дощі пройдуть у південній половині України, а також на Донбасі. На решті території країни буде сухо. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7, у західній частині на поверхні ґрунту заморозки -3…0. Вдень максимальна температура становитиме +11… +16.

Погода на 10 травня
Опадів не передбачається, тільки в східних областях пройде невеликий дощ. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах +2…+7, в західних і північних областях на поверхні грунту і місцями в повітрі заморозки -3…-0; вдень +12…+17, на Закарпатті до +19.

Погода на 11 травня
Під впливом гребеня антициклону з півночі, опадів в Україні не очікується. Вітер північно-східний, у західних областях південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7, вдень +12…+17, на Закарпатті до +19.

Погода на 12 травня
Вночі без опадів, вдень місцями в північних, західних і центральних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі, місцями грози. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8, вдень +14…+19.

Погода на вихідні 13-14 травня
На вихідних очікується дощова погода в західних областях, в Криму та Приазов’ї. Вдень місцями грози. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +5…+10, вдень +15…+20.

Джерело.

Close