facebook

Вбuвцi 5-річного хлопчика дали лише 4 роки, а співучасників виправдали: Рішення суду у справі Кирила Тлявова

Тепер уже колишньому інспектору поліції Івану Приходьку було оголошено підозру у вбивстві, скоєному з необережності.

У місті Переяслав-Хмельницький (Київська область) міський районний суд озвучив вирок у резонансній справі про вбивство п’ятирічного Кирила Тлявова.
Попередньо відомо, що обвинувачений у вбивстві колишній коп Іван Приходько отримав чотири роки ув’язнення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Повідомляється, що Іван Приходько має виплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам – 800 тисяч грн, бабусі – 200 тисяч грн. Крім цього, з нього стягнуть понад 135 тисяч гривень на користь держави.

Іншому правоохоронцю Володимиру Петрівцю суд призначив випробувальний термін на два роки за зберігання патронів.

Ще двох фігурантів справи – Дмитра Кривошея та сина Петрівця, який на момент злочину був неповнолітнім, – суд виправдав.

Справа про вбивство Кирила Тлявова
У 2019 році 31 травня четверо людей, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь у дворі приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому.

Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля потрапила до хлопчика, котрий був у сусідньому дворі. 3 червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні.

За підозрою у вбивстві затримали двох поліцейських: Івана Приходька та Володимира Петрівця. Після смерті дитини справу перекваліфікували на навмисне вбивство. Поліцейських заарештували на два місяці без права внесення застави. Вони не визнали своєї провини та відмовилися від співпраці зі слідчими.

У липні того ж року слідство оголосило підозру ще двом громадянам, один із яких – неповнолітній. А ось уже 5 листопада директор ДБР Роман Труба заявив, що слідчі з’ясували обставини, за яких було вбито 5-річного Кирила Тлява. Винуватцям було оголошено про підозри.

Джерело.

Close