facebook

Всім чиновникам та нардепам заблокували виїзд з України: А багато хто піде служити

Всім депутатам та чиновникам заборонили виїжджати з України.

Після низки скандалів з українськими народними обранцями, які під виглядом “роботи” виїжджали за кордон на відпочинок, в Офісі президента вирішили заборонити всім чиновникам і нардепам залишати межі України, пише “Українська правда”.

Видання наводить таку інформацію, посилаючись на співрозмовника в Офісі Президента України. За словами джерела, урядовці втратили зв’язок із реальністю.

Наразі відповідні правоохоронні органи ретельно перевірять документи про відрядження, запрошення, дорогу тощо народних депутатів та чиновників.

Це робиться для того, щоб не було випадків, коли хтось із чиновників поїхав у відрядження до Вільнюса, а повертається через Хорватію, де пробув ще тиждень.

Також є інформація, що у парламенті доопрацьовують постанову, яка дозволяє військовим проводити відпустку чи виїхати у відрядження за кордон.

Також, за словами джерела, є пропозиція, щоб скандальні чиновники після того, як їх позбавлять мандата, могли отримувати повістки та йти захищати країну на фронт.

Напередодні з’явилася інформація, що нібито на всі прикордонні пункти пропуску було розіслано вказівку про заборону виїзду для всіх чиновників та депутатів за кордон.

Як бачимо, джерело з Офісу президента цю інформацію журналістам підтверджує. Хоча журналісти звернулися і за коментарем до Державної прикордонної служби, де їм заявили, що прикордонники дотримуватимуться чинного законодавства, як і завжди.

Варто зазначити, що резонанс викликала новина про те, що 48-річний народний депутат від партії “Слуга народу” Юрій Арістів відпочивав на Мальдівах у 5 зірковому готелі у середині липня. Арістов вже подав заяву на складання своїх депутатських повноважень.

У партії поки що вивчають інформацію про відпочинок нардепа, якщо вона підтвердиться, тоді чиновник втратить мандат.

Джерело.

Close