facebook

НАЗК викрила Кирила Тимошенко у зловживанні повноваженнями: У чому звинувачують заступника Єрмака

Ексчиновник безкоштовно відпочивав в елітному готельному комплексі та вчинив ще низку правопорушень.

Ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження у особистих інтересах. Цілу низку правопорушень було встановлено під час перевірки Національним агентством з питань запобігання корупції.
Відомо, що Кирило Тимошенко, обіймаючи посаду заступника керівника ОПУ, скористався службовим становищем для відправлення за кордон свого підлеглого, щоб оформив йому візу.

“Обіймаючи посаду заступника керівника ОПУ, він підписав лист на адресу Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак НАЗК встановило, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого був приватний інтерес – оформлення віз Тимошенку та його сину”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією НАЗК були і ще випадки зловживання повноваженнями. Наприклад, Кирило Тимошенко тричі безкоштовно мешкав у готельному комплексі “Emili Resort”. При цьому двічі заселявся із сином та дружиною. Це мало обійтися йому понад 45 тисяч гривень, але факт оплати ексчиновник не підтвердив.

Крім того, відомо, що влітку 2022 року Кирило Тимошенко взяв у прокат Porsche Taycan. Послуги мали обійтися йому в 122 тисячі гривень, але він все отримав безкоштовно.

Джерело.

Close