facebook

Харлан зізналася, що сказала росіянці після бою на чемпіонаті світу

Українська фехтувальниця Ольга Харлан чесно заявила росіянці Анні Смирновій, що відмовляється від рукостискання після бою на чемпіонаті світу-2023. Наша співвітчизниця зазначила, що вчинила професійно та нічого грубого суперниці з країни-агресорки не говорила.

Про це Харлан заявила в інтерв’ю порталу Tribuna.com. 32-річна уродженка Миколаєва додала, що повністю погодилася зі своїм відстороненням від світової першості. Ольга зазначила, що одразу попередила організаторів ЧС у Мілані, що не подаватиме руку суперниці.

“Дуже багато запитань про це, дуже багато я чула: “О, сподіваємося, ти скажеш щось погане”. Ні. Насамперед я поводилася професійно, я чесно виграла цей бій. Але я їй сказала, що не потисну їй руку. Все. Я сказала: “Я не потисну тобі руку”. Звісно, я погодилася з цією дискваліфікацією. У мене був вибір: чи мені дискваліфікація – чорна картка, чи я потискаю руку. Я сказала, що потискати руку не буду в жодному разі, що я можу зробити це шаблями, як це було при ковіді. Все”, – сказала Харлан.

 

 

Нагадаємо, Ольга відмовилася тиснути руку росіянці Анні Смирновій після матчу 1/32 фіналу ЧС. Це розлютило суперницю українки, яка влаштувала справжній цирк – вона винесла на доріжку стілець і відмовлялася залишати поміст.

Представниця РФ подала протест на результат дуелі, який було відхилено. Пропагандистський телеканал “Матч ТВ” опублікував фото доносу, який Смирнова написала на Ольгу.

 

Зазначимо, що Смирнова не є “нейтральною” спортсменкою, як цього вимагає регламент змагань. Брат представниці країни-агресора – військовий, і вона дуже пишається ним, що видно зі спільних фотографій.

Джерело.

Close