facebook

Тисячі військових піднято по тривозі: Ситуація на кордоні з білоруссю погіршується – подробиці

Польща терміново посилює кордон із білоруссю.

Польська армія збирається перемістити на кордон з білоруссю значний контингент, що складається приблизно з 10 тисяч військовослужбовців та офіцерів. Про це пише Rzeczpospolita.

“Буде близько 10 тисяч солдатів – 4 тисячі будуть військовослужбовцями, які безпосередньо беруть участь в операції, що стосується підтримки прикордонної служби на кордоні. І 6 тисяч осіб у резерві”, – повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

За його словами, на кордоні з білоруссю будуть розміщені “солдати, які підвищуватимуть свою кваліфікацію там, у східних гарнізонах країни”.

Нагадаємо, 1 серпня два вертольоти білоруських сил перетнули повітряний кордон Польщі. Інцидент стався у рамках спільних навчань білоруських військових із бойовиками чвк “вагнер”. Зважаючи на низький політ бойових машин, польським засобам спостереження було складно їх виявити.

Влада Варшави офіційно заявила про інцидент і повідомила про нього Північноатлантичний альянс. 7 серпня стало відомо, що Білорусь розпочала військові навчання біля свого кордону з Польщею та Литвою.

Проте експерти наполягають на тому, що допоки “вагнерівці” не почнуть використовувати важку військову техніку, їхня наявність у білорусі не становить загрози ні для України, ні для країн НАТО.

Джерело.

Close