facebook

Росія помстилася Польщі за допомогу Україні: Йде мова про застосування у Польщі “біологічної зброї” кремлем – кількість жeртв

У польському місті Жешув спалахнула смертельна “хвороба легіонерів”.

Загинуло уже 7 людей, заразилися понад 100.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі шукають джерело спалаху.

Зауважимо, що Жешув є ключовим транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України від початку війни.

Ба більше, близько 10 000 американських військовослужбовців також дислокуються в цьому регіоні.

До спалаху “хвороби легіонерів” може бути причетна Росія.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки уже дослідили багато об’єктів в Жешуві, але в першу чергу водогін, звідки, на думку фахівців, могли потрапити бактерії.

Щоправда, розглядають і версію, що це спроба Росії посіяти “паніку” серед союзників України.

“Це фактор, який змусив нас вжити заходів, щоб виключити деякі сценарії”, – зазначив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Водночас люди хворіють.

Щонайменше у 113 мешканців Жешува виявили інфекцію. Серед них є уже перші жертви – 7 хворих померли оскільки страждали на хронічні захворювання та були старшого віку.

Місцева влада та експерти кажуть, що це незвичайна ситуація. На кризовій нараді міська влада прийняла рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува.

Влада попередила мешканців, що воду з крана слід відстоювати, щоб вона втратила частину хлору, а потім кип’ятити її перед вживанням. Вони запевнили, що рівень хлору, який буде використовуватися, буде безпечним для організму.

Хвороба легіонерів – що це?

Це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай спалахи стаються в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, зокрема, через системи кондиціонування або крани і душові кабіни.

Які симптоми “хвороби легіонерів”
Симптоматика легіонельозу залежить від його форми. В цілому клініцисти виділяють такі ознаки розвитку інфекційного процесу:

виникнення тривалої діареї;
болі в животі;
біль у м’язах і суглобах;
сильні головні болі;
пропадає апетит;
з’являється слабкість;
підвищується температура до 39-40 °С;
з’являється жовтушність шкіри;

підвищене потовиділення.

Часто під час хвороби легіонерів проявляються ознаки важкої інтоксикації.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело.

Close