facebook

Невідома хмара миттєво вбuлa 1700 життів: Загублено за Лічені Секунди

Мороз по шкірі. Понад 1700 людей померло за лічені секунди після того, що сталося над озером.

Мовчазний убивця промайнув через маленьке село і вбив усе на своєму шляху – всього за одну ніч.
Приблизно о 9-й вечора 21 серпня 1986 року жителі маленького західноафриканського села Ньос почули глибокий гуркіт, схожий на далекий грім. Про це повідомляє Daily Star.

Наступного ранку один із селян прокинувся і побачив, що практично всі, кого він знав, померли. Він заціпенів блукав по занедбаному і напрочуд тихому селі, зі звуком плачу десь вдалині. Підійшовши, він зрозумів, що то була жінка, яку він знав.

Вона зірвала з себе одяг, а чоловік зрозумів, що безформні купи тканини біля її ніг – це тіла її дітей. Неподалік тіл дітей своєї сусідки, Ефраїм побачив понад 30 інших членів її сім’ї та 400 корів.

“Того дня на мертвих навіть не було мух”, – згадував він.
Навіть комахи зазнали удару невидимого вбивці. Більшість жертв знайшли там, де вони знаходилися близько 9-ї вечора, що говорить про те, що вони померли, навіть не усвідомивши, що щось не так. Загалом 1746 осіб та близько 3500 свійських тварин загинули, коли незвичайний стовп вуглекислого газу піднявся з озера Ньос неподалік.

Загалом 1,6 мільйона тонн вуглекислого газу ринули в сусідню долину, задушивши майже все живе. Блакитні води озера почервоніли, бо залізна вода із глибин озера вийшла на поверхню. Хоча у СО2 немає запаху, деякі вцілілі повідомляли про огидний сморід – схожий на порох або тухлі яйця. Цей дивовижний інцидент є рідкісним, але не унікальним.

Джерело.

Close