facebook

Чому на ніч потрібно закривати вікна шторами: несподівана відповідь здивує наповал

Згідно з народними повір’ями, штори обов’язково мають бути у спальні, щоб у разі потреби, ними можна було скористатися навіть вдень.

Панорамні вікна, які пропускають багато сонячного світла, створюють неймовірну казкову атмосферу у кімнаті. Тому досить часто господарі та господині відмовляються вішати штори у кімнаті, щоб не позбавляти спальню природної освітленості. Втім, багато людей запевняють, що вікна потрібно обов’язково закривати на ніч шторами. Главред розповідає, чому не можна спати з відкритими шторами.

Як відомо, різноманітні забобони та прикмети завжди захоплювали увагу людей. Ці вікові традиції обрамлюють майже всі сфери нашого буття. Виключенням не стали і звичайні штори, які закривають наші вікна. Здавалося б, що це звичайні текстильні вироби, які призначені для затемнення вікон або декорування інтер’єру, проте забобони та прикмети і тут знайшли своє місце.

Згідно з народними повір’ями, штори обов’язково мають бути у спальні, щоб у разі потреби, ними можна було скористатися навіть вдень. Люди, які знають прикмети про штори, кажуть, що вікна потрібно зашторювати, якщо на дворі йде похорон. Вважається, що якщо людина подивиться на похорон через вікно, то накличе біду на свою родину. Припустімо, що під час похорону людина просто відвернеться від вікна і не буде туди зазирати. Проте ситуація кардинально змінюється із настанням ночі.

Чому потрібно закривати штори на ніч? Мабуть, кожен з нас чув, що із заходом сонця прокидається вся нечиста сила. І саме через вікно вона може пробратися до будинку, де мирно сплять господарі дому. У зв’язку з цим, спокій домочадців буде порушено, адже різноманітне шурхотіння та клацання буде відволікати від сну. Тому з давніх-давен наші предки завішували вікна шторами, особливо у тих кімнатах, де вони готувалися до сну.

Ще одна причина, чому не можна спати в кімнаті без штор, полягає в тому, що час від часу Місяць може випромінювати своє світло в приміщення. Особливо небезпечно спати, коли на людину світить повний Місяць. Вважається, що місячне світло забирає в людини всю енергію та може принести в її життя проблеми та негаразди.

Насамкінець додамо, що не можна забувати розвішувати вікна вранці, адже зі сходом сонця весь негатив покидає нашу планету. Розвішуючи вікна, ви залучаєте у свій дім позитивну енергію та добробут.

Джерело.

Close