facebook

Люди вистрибували з вікон та з балконів: Туреччину струсонув новий потужний землетрус

У турецькій провінції Малатья, яка у лютому була серед регіонів, що найбільше постраждали від катастрофічних землетрусів, знову сталися значні підземні поштовхи.

Стало відомо, що в ніч проти п’ятниці, 11 серпня 2023 року, на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 5,6.
Про це у Twitter повідомив голова управління з ліквідації наслідків стихійного лиха (AFAD) Юнус Сезер.

Інформацію підтвердив Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC).

Турецькі сейсмологи з Управління з надзвичайних подій (AFAD) оцінили магнітуду 5,3. Землетрус стався о 20.48 на глибині 7 кілометрів. вогнище залягало на глибині 7 кілометрів, а епіцентром був район Есілюрт у Малатьї.

За словами очевидців, землетрус відчувався в Малатьї, а також у містах Кахраманмараші, Адіамані, Шанлиурфі та Газіантепі.

Багато городян вийшли на вулиці відразу після поштовху.

Без постраждалих не обійшлося. Так, міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що внаслідок землетрусу в турецькій провінції Малатья постраждало щонайменше 23 особи. В уряді повідомили, що всі ці люди отримали легкі травми, частина з них через те, що вистрибнули з балконів зі страху опинитися під завалами.

“Наші бригади проводять польові дослідження. На даний момент зруйновано 1 покинуту будівлю в Батталгазинському районі. Одна дитина, переходячи вулицю, зламала ногу і була доставлена ​​до лікарні. Є кілька випадків стрибків з балкона”, – повідомив голова провінції Малатья Ерсін Язиджі.

Нагадаємо, 6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та півночі Сирії сталися потужні землетруси магнітудою 7,8 та 7,5 бала, які спричинили загибель майже 60 тисяч людей в обох країнах.

Руйнівний землетрус відчули і в сусідніх країнах, у тому числі в Лівані, ТРСК, грецькому Кіпрі та Іраку.

Джерело.

Close