facebook

Сі Цзіньпін може жорстко натиснути на Путіна: з’ясувалась причина

Експерт розповів, що Китай може натиснути на Росію через порушення своїх інтересів.

Сі Цзіньпін може жорстко натиснути на Путіна через зрив зернової угоди, яка спричинила загрозу для китайських нафтових компаній. politeka.net

Про це в ефірі “Фабрики новин” розповів економічний експерт Михайло Крутіхін.

За його словами, все почалося зі зриву зернової угоди, яка призвела до загострення ситуації в Чорному морі та збільшення ризиків атак на російські кораблі та порти, зокрема у Новоросійську. Справа в тому, що в Новоросійську, де нещодавно був атакований десантний корабель РФ, знаходиться Каспійський трубопровідний консорціум.

Як зазначає експерт, міністр енергетики Казахстану заявив, що у разі пошкодження нафтового терміналу Каспійського трубопровідного консорціуму збитки будуть завдані не тільки казахстанській економіці, а й великим нафтовим споживачам.

“І там є нафта ще й китайська, тому що китайські нафтові компанії дуже велику роль відіграють у нафтовій галузі Казахстану. І якщо раптом вони не зможуть нафту, яку вони там добувають, експортувати цим своїм головним маршрутом, то вони природно змоляться і вимагатиме у свого керівництва щоб якимось чином натиснув. І не в Україну. Немає сенсу натискати на Україну, бо вона є жертвою агресії. Потрібно, щоб Китай натиснув на агресора, щоб той не створював нестерпну обстановку в Чорному морі, і не заважав судноплавству для вивезення китайської, вже не просто казахстанської чи російської, а китайської нафти з Новоросійська”, – пояснив Михайло Крутіхін.

 

 

Джерело.

Close