facebook

“Зміни для пенсіонерів України: Мільйони чи копійки? Що вам перепаде вже 1 вересня”

Увага всім пенсіонерам.

Із 1 вересня 2023 року загального підвищення пенсій в Україні не буде. Проте, як повідомляє портал «napensii», є певні зміни та додаткові виплати, які стосуватимуться окремих категорій пенсіонерів:
На 2023 рік було заплановано декілька підвищення пенсійних виплат. Останнє підвищення відбулося у липні та торкнулося пенсіонерів, які отримують спеціальні пенсії, таких як державні службовці, науковці, співробітники органів місцевого самоврядування та народні депутати.

Пенсіонери, яким протягом року виповнюється 70, 75 або 80 років, мають право на допомогу за віком.

Пенсіонери у прифронтовій зоні отримають додаткові виплати від ООН (ООН) у вересні. Ця виплата спрямована на надання фінансової допомоги пенсіонерам, які перебувають у зонах активних чи можливих бойових дій. Щоб мати право на цю додаткову грошову допомогу ООН, пенсіонери мають відповідати таким критеріям:

Це мають бути вимушені переселенці, які проживають у районах активних чи можливих бойових дій.

Їхня пенсійна виплата має становити менше 3000 гривень на місяць.

Вони не мали отримувати додаткові грошові виплати від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Розмір додаткової матеріальної допомоги визначається як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою, але не може бути меншою за 100 гривень. Наприклад, якщо пенсіонер отримує пенсію у розмірі 2300 гривень, то йому буде виплачено додатково 700 гривень.

Щоб подати заявку на додаткову грошову допомогу ООН, пенсіонери, які мають право на це, можуть заповнити заявку на інформаційній платформі edopomoga.gov.ua.

Пенсіонерам важливо бути в курсі цих змін і можливостей отримання додаткової допомоги.

Джерело.

Close