facebook

В Україні існує ще одна причина відмови від мобілізації: юрист озвучила деталі

Українці під час загальної мобілізації можуть отримати відстрочку або звільнитися зі служби.

Про це пише тематичний юридичний портал B2BConcult.

Зокрема, до юристів звернувся читач та поцікавився, як він може отримати відстрочку або звільнення зі служби, якщо його близький родич-військовослужбовець загинув під час бойових дій.

Юрист Неля Романенко зазначила, що наразі конкретного переліку документів не визначено, але військові частини просять надати документи, починаючи від наказу про зарахування у списки військової частини, наказу про виключення зі списків частини, висновки службового розслідування за фактом загибелі військовослужбовця, сповіщення ТЦК про смерть тощо.

На даний час, поки законодавством повністю не передбачена ця процедура, достатньо буде повідомити ТЦК та надати інформацію про загибель військовослужбовця, його П.І.Б., рік народження та інші відомості, за якими його можна ідентифікувати.

Ці документи необхідно надати за місцем знаходження та перебування на обліку.

“До вказаних документів також надаються документи на підтвердження того, що загиблий військовослужбовець є близьким родичем.

У разі, якщо заява про надання відстрочки надсилається поштою до ТЦК та СП, то додані документи мають бути посвідчені нотаріально. Якщо подаєте документи особисто – треба мати їх оригінали при собі”, – резюмувала юрист, відповідаючи на запитання читача.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України.

Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу.

Це нормальний процес у воюючій країні.

Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захист своєї країни.

Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Джерело.

Close