facebook

Україна може воювати в довгу за однієї умови, але в РФ краще не заходити – Зеленський

Пересунути війну на територію Росії для нашої держави ризиковано, адже тоді ми можемо залишитися без міжнародної підтримки, каже президент.

Україна може витримати війну в довгу, але за умови мінімізування жертв. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю “1+1”.

Він зазначив, що наша держава могла б протриматися у таких умовах довго, як Ізраїль, за умови, що кількість втрат з нашої сторони буде зведена до мінімуму.

“Ізраїль воює. Дивлячись, яка це війна. Ми готові воювати в довгу, не втрачаючи людей. Ось так може бути. Мінімізувати жертви, як з прикладом Ізраїлю. Можна так жити”, – заявив Зеленський у відповідь на питання журналістки.

У той же час, відповідаючи на запитання, чи повинна війна перейти на територію країни-агресорки Росії, український президент назвав це ризикованим кроком для нас.

“Я вважаю, що це великий ризик, що ми точно залишимося самі (без міжнародних партнерів – ред.)”, – зазначив Зеленський.

Також він розповів, що передбачатимуть гарантії безпеки для України, про які зараз ведуться перемовини з іншими державами.

“У гарантіях безпеки повинні бути санкції, зброя, фінанси, ППО, літаки… Меню велике, але різний клієнт, скажімо так. Тому що зі Сполученими Штатами це буде більш потужний двосторонній договір, з Великою Британією сильний. Є держави, які просто не мають зброї. Але фінанси, серйозні санкції у разі повторення агресії”, – зазначив глава Української держави.

Джерело.

Close