facebook

Попередьте батьків, бабусь та дідусів: Рада ухвалила дикий закон щодо позбавлення старих пенсій

Верховна Рада затвердила причини позбавлення українців пенсій
Парламент України у першому читанні ухвалив законопроєкт, яким перераховано підстави для позбавлення українців пенсії, повідомляється в Telegram-каналі Крокодил.

Зокрема, поповнився список причин, через які українські пенсіонери можуть позбавити виплат:

Якщо пенсіонер тимчасово мешкає за кордоном за його заявою про припинення виплат;
Особа визнана безвісти зниклою або оголошена померлою в установленому законом порядку;
Якщо надано статус особи, яка зникла безвісти за особливих обставин, відповідно до Закону України “Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин”;
Пенсію з банківського рахунку не знімали та не витрачали протягом 6 місяців. У такому разі нарахування виплати можуть припинити. Щоб уникнути подібної ситуації, автор пропонує попередити батьків, бабусь та дідусів, що хоч раз на 6 місяців потрібно або зняти пенсію з банківської картки, або сплатити якусь послугу: заплатити за комунальні послуги, поповнити мобільний телефон тощо.
Якщо одержувачі пенсії не проходили фізичну ідентифікацію у випадках, передбачених законодавством.

Щоб цей законопроєкт був прийнятий, йому доведеться пройти друге читання. Тільки після цього законопроєкт має підписати речник Верховної Ради та відправити на підпис президенту. Тоді нові правила набудуть чинності.

Наприклад, якщо пенсіонер не може зняти пенсію протягом 6 місяців, оскільки перебував на тимчасово окупованій території або в зоні бойових дій, коли він потрапить на підконтрольну Україні територію або коли ЗСУ звільнять населений пункт та запрацюють банки чи Укрпошта, йому потрібно пред’явити паспорт громадянина України та виплати будуть відновлені.

Джерело.

Close