facebook

Стосується всіх мешканців сіл та райцентрів: З осені доведеться заплатити щонайменше 2400 грн

Деяким українцям потрібно буде заплатити восени щонайменше 2400 грн
Українцям уже варто готуватись до опалювального сезону. Восени, щоб бути у теплі, деяким громадянам доведеться заплатити не менше ніж 2400 грн, пише dopys.com.

Йдеться про закупівлю дров на зиму тим, хто має пічне опалення. Українцям уже час зараз шукати варіанти, де купувати дрова, адже майбутній опалювальний сезон може бути складним.

Залежно від виду деревини, залежатиме вартість одного кубічного метра. До речі, минулого року дрова можна було купити через сайт “ДроваЄ”.

Це інтернет-магазин, за допомогою якого можна придбати дрова з доставленням. Потрібно вибрати вид деревини та локацію, куди потрібно доставити дрова.

Система покаже найближчі лісгоспи, що займаються реалізацією дров. Все, що необхідно покупцеві, це вказати адресу, вибрати вид деревини та обсяг.

Також українцям підказали, який вид деревини краще підходить для опалювального сезону:

Дуб, бук, граб та інші види твердої деревини належать до першої категорії. Вони мають найкраще створення тепла та підходять для всіх типів печей та камінів.
Сосна, ялина та вільха належать до другої категорії. Вони дуже швидко розпалюються, але мають трохи менше за створення тепла.
Тополя, осика, верба та інші види належать до третьої категорії. Такі види підходять для опалення невеликого приміщення і на недовгий період. Тополя, наприклад, не підходить для камінів, тому що утворює багато диму.
Наводяться нинішні ціни із зазначеного сайту для мешканців Києва та Київської області:

Дрова першої категорії – від 1130 грн за кубічний метр. Уточнюється, що дрова не колоти;
Друга категорія — від 830 грн за кубічний метр;
Третьої категорії – від 716 грн за кубічний метр.
Варто відзначити, що в залежності від лісництва, ціна буде відрізнятися. Також відразу можна розрахувати, скільки коштуватимуть колоті дрова. Наприклад, дрова першої категорії коштуватимуть у межах 2400–2600 грн за кубічний метр.

Джерело.

Close