facebook

Подвійний штраф 850 грн: Водіїв почали жорстко карати за світло

Водіям почали виписувати штрафи за фари
Для водіїв, які порушують правила дорожнього руху на дорогах, вигадали штрафи. У деяких випадках власники транспортних засобів можуть отримати штраф за фари, пише РБК-Україна.

Річ у тому, що деякі водії встановлюють на свої транспортні засоби ксенонові чи галогенні фари для модернізації автомобіля.

Однак такі зміни заборонені українським законодавством, і через це можна отримати штраф.

Причиною використання водіями ксенонових чи галогенних фар є те, що вони дають кращу видимість на дорогах уночі.

Однак саме тому їх і не можна використовувати, оскільки створюючи надто яскраве світло, вони здатні засліпити інших учасників дорожнього руху і цим спричинити аварійну ситуацію.

Використання таких фар підпадає під адміністративне правопорушення, за яке передбачено покарання у розмірі 510 грн.

Крім того, за керування автомобілем, який переобладнаний із порушеннями відповідних правил, норм та стандартів, можна заплатити ще й додатковий штраф у розмірі 340 грн. Це зазначено у частині 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо водій здійснить повторне порушення протягом року, водієві “світить” більш серйозне покарання — його можуть залишити без прав водія на строк від 3-х до 6 місяців.

Зазначається, що транспортний засіб має бути обладнаний лише фарами, передбаченими заводом-виробником.

Водіям також варто пам’ятати, що можна отримати штраф за аварійку, якщо її використати у неналежних випадках.

За це порушення доведеться сплатити 425 грн. А якщо з цієї причини трапиться аварія, водієві випишуть штраф у розмірі 680 грн і навіть можуть забрати посвідчення на 6-12 місяців.

Джерело.

Close