facebook

Скинув із мосту і жбурнув зверху пляшку: в Німеччині невідомий напав на дитину через українську мову

Дитина отримала травми голови і ноги, невідомому інкримінують спробу вбивства.

Прокуратура німецького міста Айнбек розшукує чоловіка, який накинувся на хлопчика, що розмовляв українською мовою. Чоловік вимагав від дитини говорити російською і казав, що війну почала Україна. Потім перекинув хлопчика через огорожу моста і пожбурив у нього скляною пляшкою. Дитина отримала травми голови і ноги, невідомому інкримінують спробу вбивства.

Про подробиці цього скандального інциденту йдеться в сюжеті ТСН з Німеччини.

Цей випадок стався ще 26 серпня, але тільки в п’ятницю, 1 вересня, про напад на українську дитину повідомила прокуратура міста Геттінген.

Того дня, а це була субота, близько 7 години вечора група українських дітей перебувала біля мосту в місті Айнбек. Там проходив невідомий чоловік, який раптом почав вимагати від дітей, щоби вони говорили російською. Також він сказав їм, що це Україна почала війну.

Потім цей чоловік схопив за волосся дівчинку, після чого напав на 10-річного хлопчика і перекинув його через поручні мосту в канал. Дитина вдарилася об залізні балки, які прикріплені до мосту. Хлопчик вдарився головою та ногою.

Однак на цьому зловмисник не зупинився і, коли дитина лежала в каналі, він жбурнув униз скляну пляшку, яка потрапила хлопчикові в плече, і після цього зник із місця події.

Прокуратура розшукує зловмисника і шукає свідків. Правоохоронці повідомляють, що чоловіку було приблизно 40-45 років.

Хлопчика відвезли до лікарні і того ж вечора його змогли відпустити додому.

Прокуратура класифікує цей напад як політично вмотивований.

Про напад сьогодні повідомили у німецьких ЗМІ. Деякі з них прямо пишуть у заголовках, що це росіянин напав на українську дитину.

За статистикою тільки в Берліні за останній рік поліція зареєструвала 3250 випадків нападу на українців. Щоправда, поліція не фіксує, чи були у нападників расистські чи політичні мотиви.

Пошуки росіянина, який вирішив проявити силу до української дитини, у місті Айнбек тривають.

Нагадаємо, раніше у Німеччині під час танцювального фестивалю в Дюссельдорфі росіянка накинулась на українку – побила її та облила водою. Громадянка країни-агресорки обзивала українців “нацистами” та звинувачувала у загибелі російських окупантів, які прийшли зі зброєю на територію України.

Джерело.

Close