facebook

Мобілізація в Україні: у Раді хочуть посилити відповідальність за незаконний перетин кордону

Мобілізація в Україні триває, адвокат розповів про законність щодо посилення відповідальності за незаконне перетинання кордону під час воєнного стану.

Мобілізація в Україні продовжена до 18 листопада, тому варто знати, чи є жорстокіші штрафи та значні строки позбавлення волі для порушників правомірними та виправданими.politeka.net

Як повідомив адвокат Роман Сімутін розповідаючи про покарання чоловіків за перетин кордону під час мобілізації в Україні, у Раді планують встановити кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону України в умовах правового режиму воєнного стану.

“Вони пропонують доповнити КК України статтею «332-3. Незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану», за якою винним загрожуватиме штраф – до 170 000 грн або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років, а за дії, вчинені повторно або групою осіб – уже від 8 до 12 років тюрми”, – повідомив Сімутін.

Відповідальність за незаконний перетин кордону у розпал мобілізації є і зараз:

за підроблення документів, печаток і т. д. – штраф, арешт, обмеження волі;

спроба підкупити прикордонника – штраф або позбавленням волі на строк до 4 років.

Всі інші випадки перетину охоплюються статтею 204-1 КУпАП: «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

За це загрожує покарання – штраф від 3 400 до 8 500 грн або адмінарешт.

Також карають і порушників, що втікають за кордон аби ухилитися від призову у період мобілізації в Україні – позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Джерело.

Close