facebook

Це на роки! Українців попередили – таємний злив: вирішальний момент для Зеленського. Це приховували!

Війна в Україні може тривати ще 6-7 років. Союзники Києва планують надавати підтримку в протистоянні з Росією виходячи з цих термінів.

Про це пише Bloomberg з посиланням на високопоставленого чиновника однієї з європейських країн «Великої сімки».

Такого висновку представники G7 дійшли під час закритої зустрічі в Нью-Йорку, куди вони приїхали на Генасамблею ООН. Під час переговорів сторони домовилися, що будуть і далі підтримувати Україну, незважаючи на те, що війна набуває довгострокових перспектив. Вони вже закладають у своє фінансове та військове планування дані про тривалий конфлікт. Однак процес надання Україні допомоги в такій перспективі буде непростим і пов’язаним із виборами в різних країнах, до того ж песимістичні настрої в деяких союзників викликає повільний український контрнаступ.

Незважаючи на запевнення союзників про довгострокову підтримку України, вона все ж може зіткнутися з проблемами на полі бою через недостатнє постачання зброї та збільшення людських втрат.

Як сказав високопоставлений представник американського Держдепу, президент Росії Володимир Путін вважає, що у Заходу не вистачить сил продовжувати підтримувати Київ. Але угода про припинення вогню, що визнає фактичну анексію Росією 17% української території, яку вона зараз окупує, неприйнятна. Результатом має бути повне виведення військ Кремля з України.

Про необхідність нарощування фінансової допомоги Києву заявив і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. За його словами, перемога Путіна небезпечна для всіх і обійдеться Альянсу в дорожчу ціну, ніж надана Києву допомога.

Джерело.

Close