facebook

Вже у жовтні: частина пенсіонерів доотримають 2100 грн, а частину зовсім залишать без грошей

Хто отримає доплату, а хто ні.

Зазначається, що частина українських пенсіонерів у жовтні отримають додаткову виплату у розмірі 2093 грн. Про це йдеться у матеріалі ТСН.

Отже, таку виплату отримають тільки пенсіонери, які належать до внутрішньо переміщених осіб. Серед ВПО на соціальну допомогу зможуть розраховувати ті пенсіонери, які з якихось причин протягом кількох місяців не отримували своєї пенсії.

Звертаємо увагу, що 2093 грн. Пенсіонери отримають не замість пенсії, а додатково до пенсії. На це виділено із бюджету 1 мільярд гривень. 2093 грн. – це розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Як повідомляє прес-служба ПФУ: “Пенсіонерам серед ВПЛ, у пенсійних справах яких враховуються пенсії, невиплачені за минулі періоди, додатково виплачено по 2093,00 грн (розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність). Такий особливий порядок виплати сум пенсій періоди особам із ВПЛ визначено постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1165”. Гроші почнуть надходити на рахунки вже у жовтні.

Наразі відбувається масштабна верифікація пенсіонерів, частина пенсіонерів може втратити свої виплати. Виплати пенсій можуть “заморозити” у разі:

Надання неправдивих даних.
Помилки особистих даних.
Отримання виплат за допомогою фальшивих документів.
Надання неправдивих даних про стаж або розмір заробітної плати, яку особа отримувала і на основі якої потім розраховується пенсія тощо.
У разі виїзду на ПМП за кордон.
Якщо пенсіонер не користується пенсійним рахунком, не приходить на поштове відділення за грошима понад 6 місяців.

Джерело.

Close