facebook

В Україні почалися арешти водіїв: все через непройдений техогляд

Через відсутність техогляду автомобіля водії можуть мати серйозні проблеми.

В Україні можуть взяти під адміністративний арешт водія, який не пройшов технічного огляду свого автомобіля. Про це повідомляють юристи “Дорожнього адвоката”.

Так, юристи навели на приклад випадок, у якому чоловіка було покарано за недотримання техогляду штрафом у розмірі 340 гривень відповідно до частини 3 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Водій не оскаржував стягнення та сплатив штраф, проте не знав, що за повторне порушення йому загрожує більш суворе покарання. У результаті, коли поліція зупинила його повторно та виявила відсутність техогляду, склали адміністративний протокол відповідно до частини 4 статті 121 Кодексу”, – йдеться у повідомленні.

Згідно із законодавством, суд може призначити лише одне покарання за цією статтею – позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

“Чоловік просив суддю не позбавляти його прав, але в результаті був заарештований на 5 діб, що є найсуворішим адміністративним покаранням”, – попередили фахівці.

Джерело.

Close