facebook

На фронті зaгuнув відомий український музикант

Андрій Чепіль загинув під час виконання бойового завдання.

У штурмовому бою під селом Роботиним, що на Запорізькому напрямку, загинув відомий український музикант Андрій Чепіль.

Артиста-захисника не стало 28 червня разом з іще трьома побратимами під час бойового завдання зі штурму ворожої позиції. Забрати тіла загиблих одразу не вдалося через щільний вогонь.

Це стало можливим зробити лише за чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в бік ворога. Бойові побратими, ризикуючи життям, забрали залишки тіл, які наприкінці липня були передані на ДНК експертизу. І лише тепер вдалося ідентифікувати, що останки належать Чепілю.

Зазначимо, що Андрій Чепіль був івано-франківським музикантом, пластуном, громадським активістом. Грав на саксофоні та був вокалістом. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів “Frisson Band”, “Smerichka”. Трембітар у фольк-рокгурті “КОРАЛЛІ”.
В березні 2022 року, після повномасштабного вторгнення РФ до України, Чепіль був мобілізований до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура”.

Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навички роботи на бойовій машині “Бредлі”. Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини і виконував обов’язки командира взводу.

2021 року одружився з музиканткою Богданою Кінаш.

Джерело.

Close