facebook

Сильний вітер, заморозки та мокрий сніг: синоптики попередили про погоду

За повідомленням синоптиків в Україні погіршиться погода – тепла осінь скінчилася. Прогнозуються холодні градуси в повітрі та сильний, шквальний вітер.

Найхолоднішим повітря буде в Карпатах – 0 – -5 градусів. В інших регіонах заморозки на ґрунті з таким ж показниками. Переважна температура повітря складе діапазон із +1 – +6 в нічний час доби, та +6 – +11 вдень. Трохи краще сонце прогріє повітря на півдні країни – до +16.

Попередження про небезпеку
Також вночі 9 жовтня на крайньому півдні, а вдень на Закарпатті та Прикарпатті, можливий невеликий дощ, у Карпатах – із мокрим снігом. На решті територій – без опадів.

Вітер сильно закружить ржаве листя каштанів в осінньому танці. Його пориви по всій території країни, крім західних областей, сягнуть 15 – 20 метрів за секунду.

В Києві прогнозується мінлива хмарність, але без опадів. Вітер північно-західний з сильними поривами. Температура повітря не перевищить вночі +6 градусів, а вдень +10.

Холодна осінь наступала в цьому році у жовтня, але досить різко, в обіймах сірої хмари, даруючи природі незабутній малюнок золотавих листяних ковдр і сріблястих крапель роси.

Джерело.

Close