facebook

Виграшна війна: експерт навів докази, чому США нізащо не кинуть Україну

На тлі військових дій в Ізраїлі, труднощів бюджету та загострення передвиборчої боротьби в США в інформаційному просторі все частіше виникають питання, чи може так статися, що допомога Україні вичерпається

Коментуючи подібні страхи та тривогу, оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко звернув увагу на три моменти.

Так, по-перше, із коштів на допомогу Україні, виділених на 2023 рік, залишилося $5 млрд. Ця сума, переконаний військовий експерт, дозволить продовжувати виділяти пакети допомоги, без змін, по 2 щомісяця, як мінімум до кінця року.
«А тому, до кінця 2023 року допомога не зменшиться і не припиниться», – заспокоїв українців Коваленко у своєму телеграм-каналі.

По-друге, днями президент США Джо Байден зробив заяву про надання Україні довгострокового пакету допомоги на $100 млрд, до 2025 року.

Аналітик пояснює, що, по суті, це забезпечення України стандартною щомісячною підтримкою по 2 пакети.

«Хоча сама сума навіть перевищує річні обсяги допомоги 2022-2023. Тобто планується допомоги виділяти навіть більше, ніж раніше», – каже експерт.

Щодо третього моменту, то це бюджет США. Нинішній приймається у важких умовах боротьби за електорат та на фоні кровопролиття в Ізраїлі. Експерт не виключив, що Україна взагалі може зникнути з позицій бюджету США заради електоральної підтримки серед певного маргінального середовища.

«Але, в той же час, це не означає, що Україна не з’явиться в цих списках пізніше, або наш сектор взагалі отримає зовсім іншу назву, формулювання підтримки, наприклад: “Кошти на підтримку демократії в умовах підвищених ризиків та оперативного прийняття рішень», – припустив аналітик.

По-четверте, продовжує Коваленко, Америка допомагала багатьом країнам у боротьбі за свободу, демократію, право свого існування та самовизначення, допомагала у боротьбі з диктатурами та тоталітарними режимами.

«Але жоден із цих проектів допомоги не був настільки ефективним, як підтримка України у боротьбі з російськими окупантами. А тому просто взяти і все кинути, фактично, програвши виграшну війну… Джон МакКейн повстане з мертвих і передушить усіх, хто б у цьому акті історичного суїциду брав участь», – висловив переконання експерт.

Додамо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Білий дім нібито хоче ув’язати в один законопроект надання військової допомоги Ізраїлю та фінансування України.

У цьому випадку, як сподіваються у Байдена, Конгрес зможе схвалити одночасно дві ініціативи, повідомляє телеканал NBC із посиланням на чиновника із Вашингтона.

 

Джерело.

Close