facebook

Війни нам мало: українцям серйозно підвищать податки – у МВФ зробили заяву

Українцям мають намір підняти податки
У МВФ попередили Україну про необхідність підвищувати податки, якщо війна затягнеться на довго. Про це повідомляє інформаційний портал “Цензор”.

У відомстві зазначають, що коли вони починали створювати програми EFF, вони знали, що роблять це на тлі суттєвої невизначеності. Дивлячись на те, що у МВФ розробили програму з урахуванням основного сценарію, який передбачав завершення війни до середини 2024 року.

Водночас у відомстві передбачили і негативніший сценарій, який передбачав, що війна триватиме на більш тривалий термін.

Глава місії МВФ Гевін Грей уточнив, що такий сценарій означає потребу збільшення обсягів зовнішнього фінансування для України, а також додаткових «політичних заходів», які вже обговорювалися з українською владою.

Якщо говорити загалом, то постане потреба додаткових фіскальних заходів.

Водночас, за його словами, у разі негативного сценарію буде збільшення та міжнародна допомога країні.

Також він зазначив, що на додачу до коштів, які будуть йти з поза, український уряд має вжити політичних заходів, щоб збалансувати всі свої необхідні фінансові потреби.

Глава місії МВФ звернув увагу на те, що вже зараз українська влада має зосередитися на посиленні можливості зібрати доходи – як податкові, так і митні. Насамперед для цього необхідно повернути податкові перевірки.

Джерело.

Close