facebook

Це буде одна з вирішальних битв: окупанти розпочали масштабний наступ

Багато цілей в нашої артилерії та ударних дронів — росія пішла у наступ.

Завдяки героїчній обороні наших Захисників окупантам не вдалося у 2022 році захопити Авдіївку. Проте це їх не зупинило й вони знову, вже в цьому році, намагаються прорвати позиції ЗСУ. Розпочався великій бій, інформує воєнний журналіст Юрій Бутусов у виданні ЦензорНЕТ.

Як зазначено у матеріалі, Авдіївка має значне стратегічне значення, вона являється основним комунікаційним вузлом, по факту – “воротами” в Донецьк. Для того, щоб ворогу закріпитися на окупованих територіях, йому потрібно просунути подалі лінію фронту від Донецька, зазначає видання.

На думку Юрія Бутусова битва за Авдіївку може бути ще більш запеклою, ніж за Вугледар взимку.

Він зазначає, що серед досить щільної житлової забудови Ясинуватої та Донецька ворог може заховати артилерію та вести приховані дії бронетехніки. Крім того, рф накопичує велику кількість дронів, сконцентрувала сили авіації, високоточну зброю та значну кількість снарядів, які могли поставити їй Північна Корея та Іран.

У виданні зазначається, що ворог намагається відкрити шлях піхоті та танкам, застосовуючи дрони, високоточні боєприпаси та авіацію для ураження передових позицій наших військ.

В інформації зазначається, що основний удар ворог, ймовірно, буде наносити з півдня Авдіївки і на відміну від минулого року, захопити місто планується по більш короткій дузі. При цьому окупанти намагаються уникати боїв у житловій забудові, але не полишають спроби оточити наші війська у місті.

На думку воєнного журналіста ситуація для українських військ доволі серйозна, битва за Авдіївку потребує зосередження всіх ресурсів.

Ситуація дуже серйозна, битва за Авдіївку потребує зосередження всіх ресурсів. Він зазначає, що у сил оборони є свої переваги в цій місцевості й вони добре розуміють плани ворога. Тому ці переваги ми маємо реалізувати — перед українською артилерією та ударними дронами багато цілей, резюмує Бутусов.

Джерело.

Close